Bab al Shams Desert Resort

Leuke pluspunten om te weten
Middenin de uitgestrekte woestijn
Woestijn-ervaring in luxe
Sfeervol Arabisch design
Informatie
Het Bab al Shams Desert Resort lijkt regelrecht uit het sprookje van 1001 nachten gekomen te zijn. Dit deluxe resort in de vorm van een Arabisch fort is volledig in harmonie met de omringende woestijn en qua decoratie zie je overal de sfeervolle Arabische accenten terugkomen. Het resort bestaat uit laagbouw welke opgetrokken is in dezelfde zandkleuren als de omringende duinen. Het resort lijkt dus bijna weg te smelten tegen deze idyllische achtergrond.
De naam Bab al Shams betekent letterlijk poort tot de zon. Mooi weer is dan ook bijna gegarandeerd. Ontspan bij het prachtige zwembad en laat de stilte van de woestijn op u inwerken. ’s Avonds en ’s nachts zul je versteld staan van de eindeloze sterrenhemel die je in de woestijn kunt zien.
Ligging
Dit heerlijke woestijn paleisje ligt verrassend genoeg op slechts 45 minuten rijden van Dubai stad en de luchthaven.
Eten en drinken in het resort
Het Bab al Shams biedt diverse mogelijkheden op het gebied van eten en drinken. Een absolute must do is een avondje spenderen in het Al Hadheerah restaurant. Het is helemaal op de Arabische cultuur toegespitst, dus je geniet van lokale specialiteiten en tussendoor word je vermaakt met traditionele valkenier shows, een kamelenkaravaan, Arabische paardenshow en een Tanoura danser.
Uiteraard kun je ook van andere keukens genieten. In Masala krijg je een Indiaas menu voorgeschoteld, Al Forsan is het buffetrestaurant waar o.a. het ontbijt wordt geserveerd, in Le Dune bestel je een traditionele steenoven pizza, terwijl je van een gecombineerde Italiaans/Arabische ambiance geniet.
Voor een drankje met een uitzicht ga je naar Al Sarab Rooftop Lounge. Bovenop het dak van het Bab al Shams, heb je een weids uitzicht over de omringende glooiende duinen en uiteraard is dit de beste plaats voor de zonsondergang. Bij de lobby vind je nog de sfeervolle Yahala Bar en naast het zwembad ligt de poolbar voor al je drankjes en snacks gedurende de dag.
Faciliteiten
Het zwembad van Bab al Shams is werkelijk een plaatje. Omringd door heerlijke ligbedjes, parasols en palmbomen kun je heerlijke uurtjes spenderen. In de Satori spa kunt diverse behandelingen ondergaan en is ook een yoga paviljoen in de buitenlucht. Daarnaast organiseert het resort diverse activiteiten, zodat je je nooit hoeft te vervelen.
Activiteiten in en rond het resort
Bab al Shams organiseert diverse activiteiten in en rond het resort, die vooral gericht zijn om je de traditionele Arabische cultuur van Dubai te laten ervaren. Zo kun je per jeep een avontuurlijk tocht door de omliggende woestijn gaan maken.
Of als je het iets rustiger aan wilt pakken, dan maak je de tocht op de rug van een kameel. Het is ook mogelijk om een echte volbloed Arabier te berijden of te gaan boogschieten. En iedere dag bij het eerste ochtendgloren kun je deelnemen aan een verkwikkende yoga-sessie.
Inclusief ontbijt
32019, 32035, 60456, 32021, 32033, 32032, 32023, 32022, 60458, 32034, 60460, 32028, 32030, 32036, 32037
Extra informatie
Bij verblijf in de periode 28 december – 1 januari geldt een minimum verblijf van 2 nachten. Daarnaast is het niet mogelijk om op 31 december uit te checken.
Dagje Bab al Shams
Wil je niet in de woestijn overnachten, maar vind je het wel leuk om een dagje te genieten van de prachtige omgeving, vele activiteiten en de trendy faciliteiten van het Bab al Shams? Reserveer dan het speciale dag arrangement.

€ 85.00

Naar de website

Post Author: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *