Geniet van een 9-daagse rondreis door Noorwegen en bezoek Fjorden, bewonder de wonderschone natuur en verblijf in tophotels!

Dag 1 – Stavanger:
De reis begint net buiten de stad Stavanger, de culinaire hoofdstad van Noorwegen. Wandel door het centrum en bewonder de oude houten huisjes, die overigens nog steeds bewoond worden. Je vindt er vele hippe winkeltjes, leuke restaurantjes en algehele gezellige sfeer.
Overnachting met ontbijt in Clarion Hotel Energy.Dag 2 – Stavanger:
Ook deze dag breng je door in Stavanger, dat bekend staat om de Preikestolen of ook wel genoemd ‘de Preekstoel’. Bezoek hier o.a. één van de vele musea.Dag 3 – Fjorden/Bergen (210 km):
Vandaag reis je via de prachtige fjorden naar Bergen. Onderweg aanschouw je de wonderschone natuur. De stad is de op één na grootste van Noorwegen, maar doet gemoedelijk aan. Bezoek het meest gefotografeerde stukje van deze stad: de kade met de gekleurde (handels)huisjes. De stad heeft zijn naam te danken aan de zeven bergen die vanuit het centrum zichtbaar zijn. Een aanrader is zeker de Fløybanen, de kabelbaan naar de top van mount Fløyen om te genieten van een uitzicht over Bergen. Met de inbegrepen ‘Bergen Card’ kun je hier o.a. gratis gebruik van maken.Overnachting met ontbijt in Thon Hotel Bristol.Dag 4 – Bergen:
Vandaag heb je de tijd om Bergen verder te verkennen.
Overnachting met ontbijt in Thon Hotel Bristol.Dag 5 – Bergen/Hardangerfjord (78 km)
Vanuit Bergen vertrek je richting de Hardangerfjord. De Hardangerfjord is de vier na langste fjord ter wereld en tevens de op een na langste in Noorwegen. Door het ongerepte landschap zijn goede wandelpaden aangelegd waardoor je optimaal van de omgeving kunt genieten. Een aanrader is een wandeling met een gids over het blauwe gletsjerijs op de Folgefonnagletsjer.
Overnachting incl. ontbijt in Thon Hotel Sandven.Dag 6 – Hardangerfjord
Deze dag kun je nog in de prachtige omgeving van de Hardangerfjord besteden.
Overnachting incl. ontbijt in Thon Hotel Sandven.Dag 7 – Hardangerfjord/Beitostølen
Deze dag besteed je aan de reis van de Hardangerfjord naar Beitostølen. Je reist via Voss en Aurland, naar het prachtige lærdal. Stop onderweg zeer even bij het Stegastein uitkijkpunt! Verder maak je een tussenstop in Borgund bij de bijzondere staafkerk voordat je Beitstølen bereikt. Dit plaatsje is vooral bekend bij wintersporters maar is ook een uitstekend wandelgebied.
Overnachting met ontbijt in Radisson Blu Resort Hotel.Dag 8 – Beitostølen
Verken vandaag de prachtige omgeving van Beitostølen.
Overnachting met ontbijt in Radisson Blu Resort Hotel.Dag 9 – Beitostølen/Nederland
Vandaag reis je op eigen gelegenheid weer naar huis.Let op: wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.Bijkomende kosten als tol en ferry’s zijn niet inbegrepen zijn

€ 659.00

Naar de website

Bericht auteur: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *