Geniet van een individuele autorondreis door Zuid-Denemarken en Zuid-Zweden incl. ontbijt

Dag 1 en 2: Aankomst in Fredericia – Denemarken
Je begint deze reis in de stad Fredericia en verblijft in het Trinity Hotel. Breng in Fredericia een bezoek aan één van de vele kerken die deze stad rijk is of aan het stadsmuseum.
Overnachting met ontbijt in Trinity Hotel.Dag 3 en 4: Køge – Denemarken
Vanuit Fredericia vertrek je richting het havenstadje Køge. Het hotel ligt op ca. 2 kilometer van Køge met zijn gezellige, oude centrum. Bezoek hier o.a. het Vallø kasteel of maak een wandeling door het middeleeuwse centrum met de kleurig geschilderde huizen. Vanuit Køge kun je ook de hoofdstad Kopenhagen bezoeken. Bekende bezienswaardigheden zijn het kleine monument van de Kleine Zeemeermin en de wisseling van de wacht bij paleis Amalienborg. Ook leuk is een wandeling naar de top van de Ronde Toren, vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Kopenhagen.
Overnachtingen met ontbijt in Hotel Cornwell Køge Strand.Dag 5 en 6: Olofström – Zweden
Op dag 5 rijd je naar Zweden via de Øresundsbrug naar het plaatsje Olofström. Olofström wordt omgeven door prachtige natuur, zoals het natuurgebied Lake Halen. Je kunt hier heerlijk wandelen. Of bezoek één van de automobielmusea.
Overnachtingen met ontbijt in First Hotel Olofström.Dag 7 en 8: Örebro – Zweden
Vanuit Olofström vertrek je richting Örebro. Örebro heeft zich ontwikkeld van een klein middeleeuws stadje tot één van de grotere steden in Zweden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het slot uit de 12e eeuw, de watertoren ‘Svampen’ of het stadspark met het Wadköping cultuurreservaat.
Overnachtingen met ontbijt in First Hotel Örebro.Dag 9 en 10: Vänersborg – Zweden
Vanuit Örebro vertrek je richting Vänersborg. Het hotel waar je verblijft ligt op 2 kilometer afstand van het centrum en aan het meer Vänern. Breng een bezoek aan de kerk van Vänersborg of het Götakanaal. Het is één van de grootste bouwprojecten uit de Zweedse geschiedenis. Het 190 kilometer lange kanaal loopt dwars door Zweden. Tip: breng vanuit Vänersborg ook een bezoek aan het Ecopark Halle-Hunneberg.
Overnachtingen met ontbijt in Quality hotel Vänersborg.Dag 11 en 12: Skørping – Denemarken
Op dag 11 ga je rond 16.00 uur met de ferry van Göteborg terug naar Frederikshavn in Denemarken. Je eindigt de rondreis in Skørping. Hier heb je nog 2 volle dagen ter besteding op eigen gelegenheid voordat je de weer naar huis gaat. Je verblijft naast het Nationaal Park Rebild Bakker. Dit park heeft een heuvelachtig landschap en wordt omgeven door het bosgebied Rold Skov. Eén van de belangrijkste toeristische attracties van Denemarken en dus zéker een bezoek waard.
Overnachtingen met ontbijt in Comwell Sport Rebild Bakker.Dag 13: Skørping – Denemarken
Vandaag reis je op eigen gelegenheid weer naar huis.

€ 745.00

Naar de website

Bericht auteur: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *