Prachtige individuele autorondreis door Kroatië, Servië en Bosnië met verblijf in 3*-hotels incl. ontbijt

Dag 1: Aankomst in Zagreb – Kroatië
Je begint en eindigt deze reis in de hoofdstad Zagreb en verblijft in hotel Laguna. Maak in Zagreb een stadswandeling en bezoek daarbij de majestueuze kathedraal, de Sint-Marcuskerk met het speciale dak in mozaïek en het originele Museum of Broken Relationships.
Overnachting met ontbijt in Hotel Laguna.Dag 2 en 3: Belgrado – Servië
Op dag 2 rijd je met de auto naar de hoofdstad van Servië, Belgrado. Bezoek hier o.a. de bijzondere kerken Church of the Holy Mother, Saint Petka’s Chapel en de Sava tempel.
Overnachtingen met ontbijt in Hotel Tash.Dag 4 en 5: Sarajevo – Bosnië
Vervolgens rijd je door naar Bosnië en Herzegovina en daar bezoek je de hoofdstad Sarajevo en het toeristische Mostar, omringd door groene bergtoppen en met een bijzonder historisch centrum. Sarajevo is een stad met een turbulent verleden. In 1914 werd aartshertog Frans Ferdinand hier vermoord, wat ervoor zorgde dat de Eerste Wereldoorlog begon. Tussen 1992 en 1995 was deze stad het middelpunt van de Bosnische oorlog en werd zwaar gebombardeerd. Na deze gebeurtenissen heeft de stad zich goed hersteld en is zelfs uitgegroeid tot één van de beste economieën van Bosnië en Herzegovina. Breng een bezoek aan de ‘Tunnel of Hope’, ofwel de Oorlogstunnel van Sarajevo die onder het vliegveld van de stad door werd gegraven en een belangrijke rol speelde.
Overnachtingen met ontbijt in Hotel Hollywood.Dag 6: Mostar – Bosnië
Mostar is sinds eeuwen een ontmoetingsplaats van twee verschillende culturen – westers en oosters – én van twee verschillende godsdiensten – het christendom en de Islam. Dit heeft geleid tot een heel interessante mix van architectuur, gewoontes en levenswijzen. Je proeft er duidelijk de charme van de Balkan én het oosten. Mostar is met name bekend vanwege haar wereldberoemde Oude Brug over de Neretva rivier, gebouwd in 1566 en vermeld op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het is heerlijk dwalen door de smalle straatjes van het stadshart, over de oude markt en langs de moskeeën. Breng ook een bezoek aan het Turkse huis, een 350 jaar oude woning uit de Ottomaanse tijd compleet in stijl ingericht.
Overnachting met ontbijt in Hotel City.Dag 7, 8 en 9: Split/Trogir Riviera – Kroatië
Vandaag rijd je terug naar Kroatië, naar Split. De Riva is dé boulevard van Split. Het is een mooie brede boulevard vol palmbomen, waardoor je meteen een vakantiegevoel krijgt. Aan de boulevard liggen verschillende restaurants, cafés en terrasjes. Met name in de avond is het hier gezellig druk en lijkt de hele stad hier neer te strijken. Maak een wandeling door het stadspark of door de ondergrondse kelders van het paleis van Diocletianus. Op slechts een half uurtje van Split ligt de historische, sfeervolle stad Trogir met mooie bouwwerken. Je kunt ook vanuit Split met de boot naar Trogir. Even genieten van een dagje strand? Vlakbij de haven van Split vind je het bekende strand Bačvice of rijd met de auto naar de baai Labadusa op het schiereiland Okrug Gornji.
Overnachtingen met ontbijt in Hotel SV. Kriz.Dag 10: Plitvice meren – Kroatië
Op je één na laatste verblijf tijdens deze rondreis, geniet je van de prachtige natuur in Kroatië. Breng een bezoek aan het Nationaal Park Plitvice meren, het oudste en grootste nationale park van het land. Met 16 meren, talrijke watervallen en eindeloze bossen zal je deze ervaring niet vergeten.
Overnachting met ontbijt in Hotel Grabovac.Dag 11: Zagreb – Kroatië
Je eindigt de rondreis vandaag in Zagreb. Hier heb je nog een volle dag ter besteding op eigen gelegenheid te verkennen voordat je de volgende dag weer naar huis gaat.
Overnachting met ontbijt in Hotel Laguna.Dag 12: Zagreb
Na het uitchecken zit deze rondreis er op en ben je een ervaring rijker.LET OP!
Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, verblijf je in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.

€ 445.00

Naar de website

Bericht auteur: Ilonka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *