Waarom het Noorderlicht in Rusland ervaren?

In dit artikel zullen we je de beste tip geven wat betreft je reis naar Rusland. De Scandinavische landen blijven de “standaardbestemming” voor veel bezoekers die deelnemen aan jaarlijkse noorderlicht-expedities. Maar wist je dat je kansen om getuige te zijn van het gloeiende, spookachtige licht van de Aurora Borealis in Rusland even goed zijn? Als het gaat om excursies naar het hoge noorden om de Aurora Borealis in volle vlucht te zien, is Rusland misschien wel het best bewaarde geheim ter wereld.

Omdat Northern Lights-tochten vooral in Scandinavië de laatste jaren in populariteit zijn gegroeid, is het Russische noordpoolgebied relatief onder de radar gebleven. Dit op zichzelf biedt een prachtig voordeel. De toeristische drukte in het hoogseizoen is vrijwel afwezig in zelfs de bekendste Aurora-hotspots in Rusland. De tourgroepen zijn altijd klein en reistijden zijn minder belastend dan je zou verwachten. Je hoeft niet ver te reizen van een grote stad, zoals Moermansk (hoofdstad van het Kola-schiereiland) om omringd te worden door eindeloze uitgestrekte ongerepte poollandschappen.

Stel je voor: glinsterende witte sneeuwheuvels in de toendra, grillige bergtoppen en de skelet bomen van de taiga, helder verlicht als de dag door de psychedelische tinten van de Aurora. Dat, en bijna volledige eenzaamheid, is wat een Russische noorderlicht-expeditie te bieden heeft.

Welke maanden van het jaar zijn aan te raden?

Het uiterlijk van het noorderlicht is eigenlijk niet beperkt tot een bepaald seizoen. De chemische reacties die het noorderlicht vormen, komen constant voor, wat betekent dat de Aurora Borealis het hele jaar door in de lucht hangt, maar omdat de Borealis alleen op hoge breedtegraden wordt waargenomen (tussen 65 ° en 72 ° Noord), is hij vrijwel onzichtbaar van april tot augustus, wanneer de aurora-zone extreem lange perioden van daglicht ervaart. Gedurende deze tijd wordt de lucht nooit donker genoeg om de lichten met het blote oog zichtbaar te maken. Het vraagt om lange uren van duisternis en de pikzwarte nachtelijke hemel om de Borealis-gloed van elektrische glorie op zijn best te laten zien.  

De ideale tijd om het noorderlicht te zien varieert enigszins, afhankelijk van de locatie, maar als algemene regel begint het Aurora-seizoen eind augustus en eindigt het rond half april . Het hoogseizoen wordt meestal beschouwd als tussen eind september en maart, wanneer de temperaturen het koelst zijn en de Arctische gebieden weinig uren daglicht ervaren. Op iets lagere breedtegraden is het echter soms mogelijk om een ​​prachtig uitzicht op het noorderlicht te krijgen bij aanzienlijk comfortabelere temperaturen in augustus.

Heb je interesse meerdere van onze vakantiebestemmingen, zoals bijvoorbeeld het reizen naar Teheren? Houdt dan onze aankomende blogs in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *