Dit is wat het klimaat van Curaçao zo heerlijk maakt

Curaçao is één van de eilanden die bij de cariben hoort. Samen met Aruba en Bonaire vormen ze de welbekende ABC-eilanden. Niet voor niets is dit land daarom dus ook zo ontzettend in trek bij veel Nederlanders. Waar de één de voorkeur geeft aan een verblijf in de zomermaanden, geeft de ander de voorkeur aan de wintermaanden. Vooral wanneer je in Nederland woont, is de kans vrij groot dat het in de wintermaanden akelig koud kan zijn. Hoe fijn is het dan dat je in de wintermaanden op zo’n 9 uur vliegen kunt genieten van zon, zee en het prachtige strand? Omdat Curaçao ook te maken heeft met een regenseizoen, is het wel prettig te weten hoe het klimaat van Curaçao is rondom de periode dat jij voornemens bent je vakantie er door te brengen. Speciaal daarom hebben we een aantal handige tips voor je en vertellen we je ook wat het klimaat van Curaçao zo ontzettend lekker maakt.

Het klimaat op Curaçao

Het klimaat op Curaçao is tropisch en zonnig met een warm en vochtig weer, met een jaarlijks gemiddelde temperatuur van 27°C. Er zijn twee regenseizoenen op het eiland, een in oktober en november en de andere in juni en juli. De overige maanden zijn droog en bewolkt. De constante passaatwinden helpen bij het verfrissen van het weer. Dat het een tropisch klimaat betreft, is natuurlijk gezien de ligging ter hoogte van de evenaar ook niet zo heel erg vreemd. Wat vooral goed is om te weten, is dat de kans in het regenseizoen een stuk hoger is dan normaal. Uiteindelijk, wanneer je naar de gemiddelde neerslag kijkt in deze maanden, valt dit met een schamele 50 mm nog reuze mee. Het enige wat wel goed is om te weten, is dat er tijdens je vakantie een keer een dag bij kan zitten dat het regent of dat het bewolkt is.

De beste periode om naar Curaçao toe te gaan

De beste periode om naar Curaçao toe te gaan voor vakantie, is tussen de maanden december en april, wanneer het weer koeler en droger is. Het toeristenseizoen is tijdens deze maanden het drukst, dus verwacht hogere prijzen voor accommodatie en vluchten. Als je op zoek bent naar minder drukte en lagere prijzen, overweeg dan een bezoek tussen mei en november, hoewel het weer dan meer vochtig en regenachtig kan zijn. Omdat Curaçao een subtropisch klimaat kent, kan het zijn dat je ook tijdens de wintermaanden een paar druppels regen zult kunnen voelen. Het fijne hieraan is, is dat het ook zo weer voorbij is. Doordat het een eiland is, waaien de regenwolken vaak in minder dan een half uur weer volledig over.

De overige eilanden

Wil jij weten hoe het met de overige eilanden zit? Neem dan voor het klimaat eens een kijkje op bestereistijd.nl. Hier vind je niet alleen alles over Curaçao of de andere twee eilanden, maar ook over honderden andere steden. Het voordeel hieraan is, is dat je exact weet welke periode het meest geschikt is om naar een bepaalde plaats op vakantie te gaan. Waar de één de voorkeur geeft aan zon, zee en strand, vindt de ander een culturele vakantie leuker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *