Een pittoresk hotel in Gorinchem

 

Wie houdt van uitstapjes en nachtjes weg in ons eigen land, heeft vast al eens verder gekeken dan de grote bekende steden. Dagjes weg naar Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Tilburg kunnen erg leuk zijn. Een hotelovernachting er achter aan maakt het helemaal af. Maar ben je niet benieuwd naar de schoonheid die de rest van ons land te bieden heeft? De charme van kleinere steden of misschien zelfs dorpen? Wij vonden een pittoresk hotel in Gorinchem, die eigenlijk voldoet aan de behoeften van iedereen.

 

Gorinchem, het dorp met stadsrechten

Gorinchem, Gorkum, Gorcum, het komt allemaal op hetzelfde neer. Gorinchem is een prachtige stad én gemeente in Zuid-Holland. Met ruim 36.000 inwoners en heuse stadsrechten, is het ook echt een stad te noemen. Waar de bijnaam vandaan komt? De charme, kleinschaligheid en knusheid die voornamelijk in het centrum altijd merkbaar is.

 

Voor ieder wat wils

Gorinchem is een centraal gelegen stad, waardoor je binnen een half uur in bijvoorbeeld Utrecht, Rotterdam of Breda kunt staan. Op deze manier kun je je dagje of weekendje Gorinchem gemakkelijk uitbreiden. De stad zelf beschikt over verschillende winkelmogelijkheden en een scala aan leuke restaurants of (eet)café’s. Mooi weer? De mooie fontein op de Grote Markt is omringd met terrasmogelijkheden waar je lekker kunt genieten van een hapje en drankje in de zon. Op zoek naar wat meer natuur? Dicht in de buurt vind je het Lingebos of stap in de auto en geniet van Nationaal Park De Biesbosch.

 

Cultuur en historie

Gorinchem is een hoop cultuur en historie rijk. Naast twee musea en drie theaters, is er ook veel kunst in de openbare ruimte te vinden. In de gemeente Gorinchem zijn namelijk diverse beelden, sculpturen en objecten geplaatst in de buitenlucht.

 

Hotel Goud & Zilver

Wanneer je het prachtige Gorinchem hebt bezocht, kun je natuurlijk weer naar huis gaan of eindigen in een massale hotelketen aan de rand van de stad. Oók kun je je dagje in sfeer afsluiten en kiezen voor Goud & Zilver, een hotel in Gorinchem, specifiek in de binnenstad. Het hotel ligt midden in de binnenstad en heeft verschillende suites met allen een eigen charme en sfeer. Overnachten in Gorinchem was nog nooit zo leuk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *