Reizen met veiligheid voorop – luchthavenbeveiliging in Nederland

Reizen is één van de meest geliefde activiteiten van de Nederlanders. We gaan op vakantie, we bezoeken familie of gewoon om onszelf een plezier te doen. Een secuur vertrekpunt is het vliegveld, waar Luchthavenbeveiliging zorgt voor extra veiligheid. Maar hoe werkt dat precies? In deze blog leggen we uit wat er gebeurt als je naar het vliegveld gaat en wat je kunt verwachten bij de veiligheidscontroles.

De eerste rondes

Eerst en vooral, als je het vliegveld binnengaat, moet je door een metaaldetector lopen. Wanneer er metalen voorwerpen worden gedetecteerd, zoals sleutels of mobiele telefoons, wordt je verzocht om die voorwerpen te laten zien aan een veiligheidsagent. Als jouw bagage ook door een scanner gaat, moet je alle metalen objecten losmaken van andere items in je tas en ze apart plaatsen in een schaal vanwege scannersensoren die kunnen reageren op metalen objecten of elektronische apparaten. Je mag er ook voor kiezen om speciale bewaarkoffers te gebruiken als bescherming en om ervoor te zorgen dat het scanningsproces soepel verloopt. Dit kan erg handig zijn! 

Verboden artikelen

Het tweede belangrijke aspect is het verbod op bepaalde artikelen bij veiligheidscontroles op luchthavens in Nederland. Er is eenvoudige regel die je nooit mag vergeten – geef niemand iets wat niet mag mee aan boord! Bijvoorbeeld plastic flessen met meer dan 100 ml inhoud mogen niet meegnomen worden in de cabine. Alle vloeistoffen (drankjes), aerosolen (deodorant) en crèmes (lipbalsem) mogen wordeen tot maximaal 100ml per item ingecheckt wordneo . Vergeet ook niet dat er strikte regels zijn met betrekking tot wapens, munitie en soortgelijk materiaal- zulke goederen mogen nooit meegenomen worden . Denk dus goed na voordat je naar het vliegveld gaat! 

Als je van plan bent om te reizen via Schiphol of andere luchthavens in Nederland, is het belangrijk om jezelf vertrouwd te maken met de beveiligingsprocedures ter plaatse. Onthoud dat er strikte regels gelden over welke artikelen aan boord mogen. Houd je hieraan en reis met veel plezier!

Bron: ISM Security

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *