Rondreis door Vietnam: hoe zit het met accommodatie?

 

Als je nog nooit in Vietnam geweest bent is het lastig om een inschatting te maken over wat je er nu van moet verwachten. Dat is tegelijkertijd natuurlijk ook het leuke aan het reizen: je bezoekt een land, doet nieuwe indrukken op en komt andere dingen tegen. Een rondreis door Vietnam kan je daarom helpen om je horizon te verbreden. Maar hoe zit het met accommodatie? Lig ik de hele reis in een armoedig hutje of mag je ook nog enigszins luxe verwachten?

Het totaalplaatje

In Vietnam hangt het er eigenlijk vanaf waar je bent. In de grote steden en populaire toeristenbestemmingen is het eenvoudig om luxe accommodatie te vinden. Zit je bijvoorbeeld in het Noorden in een lokaal dorpje dan hoef je niet te rekenen op een luxe hotel. Toch zien de hotels er over het algemeen goed uit in Vietnam. Ook budgetkamers zijn vaak erg schoon. Het personeel spreekt meestal redelijk Engels, maar zelfs in toeristische delen van het land kom je personeel in hotels en resorts tegen die beperkt Engels spreekt. Vaak bij de duurdere hotels en resorts spreken de meeste personeelsleden wel Engels, maar dat hoeft bij de goedkopere hotels niet zo te zijn.

Waar vind je de meest luxe resorts?

Wil je graag in een luxe hotel of resort verblijven dan zou je eens in de plaatsen Hoi An, Danang en Phu Quoc moeten kijken. Dit zijn de grote kustplaatsen waar jaarlijks veel toeristen op af komen. Danang en Hoi An liggen dicht bij elkaar, ongeveer een halfuurtje rijden. Phu Quoc daarentegen ligt onder Vietnam op ongeveer een uurtje vliegen vanaf Ho Chi Minh, de hoofdstad van Vietnam. Het is mogelijk om een verblijf te boeken in Danang en vanaf hier Hoi An te bekijken. Het voordeel van Danang is dat het een stukje goedkoper is dan Hoi An.

 

Ben je op zoek naar een simpel hotel in Hoi An, dan is het de moeite waard om eens een kijkje te nemen op where to stay in Hoi An. Er zijn ontzettend veel plekken waar je kunt verblijven en dus raden we jou aan om je goed te verdiepen in het aanbod voordat je iets boekt.

Budget reizen in Vietnam

Zowel voor de reiziger op budget als een reiziger die meer te besteden heeft heeft Vietnam wat te boeken. Van luxe resorts waar je enkele honderden euro’s per nacht betaald tot goedkopere hotels of homestays. Het is zeer eenvoudig om al voor een paar euro per nacht en hotelkamer te boeken. Als je met z’n tweeën reist is het vaak goedkoper om een hotelkamer te boeken in vergelijking met een gedeelde kamer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *