Besparen op hotelovernachtingen, zo doe je dat!

Natuurlijk is het heerlijk om hotelovernachtingen te boeken via boekingswebsites als booking.com en Expedia, maar logischerwijs moeten deze bedrijven ook geld verdienen. Een van de tips om te besparen op hotelovernachtingen is dus om rechtstreeks te boeken. In dit artikel vertellen we je hier meer over, maar geven ook nog wat andere tips om te besparen. Soms wel meer dan 25%!

Een leuke plek om te overnachten is toch vaak een van de belangrijkste onderdelen tijdens een reis. Het is leuk om eens iets speciaals te doen, anders dan bijvoorbeeld reizen met de camper of dat je thuis gewend bent. Tegelijkertijd ook fijn als het wel voelt als thuis. Uiteraard heeft iedereen een ander budget waar hij mee op reis/ citytrip gaat, maar hoe fijn is het als je ook nog wat geld overhoudt om ter plekke te besteden. Meestal ben je toch ook veel buiten de deur. En juist daarom is het fijn om wat tips te hebben om geld te besparen op hotelovernachtingen. 

Vergelijken

Het voelt misschien als een open deur, maar toch hebben veel mensen er geen zin in: vergelijken. Het kan zeker helpen om de verschillende boekingswebsites eens naast elkaar te leggen. Niet zelden zit daar een verschil in. Denk naast Booking.com, die toch wel marktleider is op dit gebied, ook aan Expedia, Agoda, Airbnb, Hostelworld of Trivago.

Bespaar op extra’s
Het kan dan natuurlijk voorkomen dat de prijzen van diverse aanbieders niet veel van elkaar verschillen. Kijk dan eens naar de extra’s die worden geboden, zoals een late check-out, gratis annulering of ontbijt wel/niet inbegrepen. Een ontbijt kan op locatie al snel tussen 5-15 euro kosten! Let op dat bij Booking.com het ‘genius’ programma vaak veel voordelen biedt, zoals zo’n gratis ontbijt of 10% extra korting. Het loont dus zeker om hiernaar te kijken!

Boeken via mobiele website

Ook hier heeft booking.com weer goede opties. Vaak kun je wel 10-15% korting krijgen als je met je mobiele telefoon boekt. Waarom dit is, geen idee, maar fijn is het wel! 

Boek rechtstreeks met de accommodatie 

Een van de beste manieren om te besparen is toch het rechtstreeks boeken bij een accommodatie. Niet alleen geld technisch een goede optie, maar voor de betreffende accommodatie ook fijn. Zij moeten soms wel 15-20% commissie betalen aan een website als Booking.com. Voor hen is de naamsbekendheid en het bereik via zo’n boekingswebsite natuurlijk fijn, maar voor de portemonnee niet per se.  

Zo kun je dus kijken of je rechtstreeks een boeking kunt maken tegen een langere prijs dan op de boekingswebsite. Of je kunt wellicht een voordeel krijgen als je meerdere dagen blijft, en eventueel is er iets te regelen met een inclusief ontbijt. Er zijn tegenwoordig ook websites die bemiddelen in het direct boeken via de accommodatie zelf, zoals Me-Escapes.com.

Bij Airbnb ligt het percentage voor commissie overigens veel lager. Hier is dat vaak maar 5%. Toch betaal je als gast vaak extra aan administratiekosten, dit kun je dan dus ook besparen indien je direct boekt!

Voordelen boekingswebsites
Toch biedt het boeken via een boekingswebsite wel voordelen. Het scheelt een hoop gedoe om zelf contact op te nemen en te communiceren. Zeker als je niet direct antwoord krijgt, maar de boeking wel wat meer haast heeft. Zo kun je via een boekingswebsite direct boeken en ben je dus gegarandeerd van een kamer. Vaak zijn er ook hotels die al hun kamers via een boekingswebsite uitbesteden en is rechtstreeks überhaupt niet mogelijk. En als laatste: je hebt makkelijk een heel overzicht bij elkaar van het aanbod. Dat is toch wat lastig als je zelf moet gaan zoeken. 

Hopelijk heb je wat aan de tips! Succes. 

Geschreven door Reisstel.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *