Waarom goede ventilatie in een hotel belangrijk is

In de horeca is comfort en ervaring voor gasten het belangrijkste. Van badkamer ventilator tot luchtkwaliteit in een restaurant. Zij moeten zich comfortabel voelen zodat zij meer tijd willen doorbrengen in jouw onderneming. Als horecaondernemer moet je daarom voorkomen dat gasten vermoeid raken. En bijvoorbeeld na een kop koffie het restaurant verlaten. Als je denkt dat je hier geen grip op hebt, dan heb je het mis. Een factor die hierin kan meespelen is namelijk de lucht die mensen inademen. En hoe de lucht aanvoelt. Co2 en luchtvervuiling hebben zeker een impact op de sfeer. Hoe je deze factoren verbeterd, lees je in dit artikel.

Groene En Witte Vloer

Oorzaken van slechte lucht kwaliteit
De oorzaak van Co2 en luchtvervuiling kan door verschillende dingen komen. In de keuken komt er bijvoorbeeld veel dampen vrij met fijnstof. Dit kan bijvoorbeeld je luchtwegen en ogen irriteren. En dat blijft niet beperkt tot de keuken, want de lucht kan zich verspreiden naar andere ruimtes. Vaak staan er op tafels ook kaarsjes ter decoratie. Dat zorgt voor gezelligheid, maar ook een verhoging van het Co2 gehalte. Waxinelichtjes kun je daarom misschien beter vervangen door ledlichtjes.

Gevolgen van een slechte lucht kwaliteit
Co2 in de lucht van een gemiddelde horeca niet zorgt niet direct voor gezondheidsgevolgen. Wel kan het ervoor zorgen dat gasten sneller vermoeid worden of hoofdpijn ervaren. Dit heeft natuurlijk ook impact op het personeel, die kan minder productief en oplettend worden. Als ondernemer wil je een fijne sfeer hebben waar personeel en gasten zich op hun gemak bij voelen. Een verbeterde luchtkwaliteit heeft Indirect dus ook invloed op de omzet die je op een avond hebt. Door al deze redenen is ventilatie extra belangrijk.

Mechanische ventilatie
Het hoofddoel van goede ventilatie is om lucht van slechte kwaliteit af te voeren en te vervangen met frisse lucht. Dit kan door een mechanisch ventilatiesysteem die zorgt voor de centrale afzuiging van vervuilde lucht. De vervuilde lucht wordt automatisch afgevoerd en ook weer toegevoerd met schone lucht. Het is altijd goed om van te voren na te denken welke ventilatiebox bij je onderneming past. Zo bestaan er bijvoorbeeld mechanische ventilatiesystemen met vochtsensoren (handig voor in badkamers), met warmtepomp of mechanische ventilatie met afstandsbediening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *