Een hotel met of zonder een zwembad?

Heb je net een hotel overgenomen of ben je van plan zelf een hotel op te zetten, ergens in Europa? Dan zijn er veel keuzes die je moet maken. Alle keuzes hebben te maken met het imago, de prijszetting en uiteraard de aantrekkingskracht van jouw hotel. Een overweging die best lastig is, is de vraag of je wel of geen zwembad kiest voor je hotel. Het kan werken als een magneet om gasten aan te trekken, maar tegelijkertijd trekt het ook het budget uit je portemonnee weg. En niet alleen bij de aanleg. Is het verstandig om een zwembad te kiezen?

Houd rekening met de locatie

Een zwembad aanleggen bij een hotel dat een tientallen meters van zwemwater ligt, is minder aantrekkelijk dan het aanleggen van een zwembad in een gebied waar helemaal niet gezwommen kan worden. Je kunt in het laatste geval zelfs de locals aantrekken wanneer je dit zou willen. Probeer daarom eerst te achterhalen of er vraag is naar een hotel met zwembad in de regio waar jij je bevindt. Op die manier kun je namelijk veel makkelijker inschatten wat dit gaat dien met de populariteit van jouw hotel.

En de kosten?

De kosten zijn een heel ander verhaal. Voor de aanleg van een kleiner zwembad mag je al rekenen op een kostenpost van minstens tienduizend euro. Maar het zijn de onderhoudskosten die veel belangrijk zijn, omdat zij maandelijks aan je budget trekken. Het opwarmen van het water, het filteren en schoonmaken en het regelmatig onderhoud, het zijn allemaal factoren waar je rekening mee moet houden.

Je kunt op deze kosten besparen door te kiezen voor goede zwembadoverkappingen natuurlijk. Wanneer de warmte van het water niet zomaar uit het zwembad op kan stijgen en niet al het vuil in het water kan komen wanneer er toch niemand aan het zwemmen is, dan bespaar je honderden euro’s per maand op de kosten. Houd ook in de gaten dat de zwembadoverkappingen tegenwoordig in allee soorten en maten te vinden zijn, waarbij de meeste systemen zelfs door een persoon bediend kunnen worden. Geen gedoe meer dus en veel minder kosten.

Wel of geen zwembad voor jouw hotel?

Past een zwembad bij het hotel dat jij hebt of op wilt zetten? Kun je gebruikmaken van een goede zwembadoverkapping zodat de maandelijkse kosten laag blijven? Dan kan een zwembad een prima investering zijn. Reken wel eerst de kosten en mogelijke opbrengsten door voordat je ergens een handtekening onder zet. Het laatste dat je wilt, is ondergaan dankzij je eigen pool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *