Kan jij ook geen genoeg krijgen van chocolade?

Melk chocolade, pure chocolade, witte chocolade, chocolade met nootjes, chocolade met karamel of chocolade met mint je kan het zo gek niet bedenken. Chocolade kan je vinden is alle soorten en smaken. Over het algemeen is chocolade echt een vrouwending maar veel mannen draaien hun hand er ook niet voor om. Chocolade is ook iets wat je het hele jaar door kan eten of het nou pasen of sinterklaas is.

De chocoladefontein

Oorspronkelijk komt de chocolade fontein uit Amerika. Hier werd het vooral gebruikt voor feesten en partijen. Dit was al snel hot en trending en werd dus snel overgenomen door de Engelse en via de Engelse kwam dit langzaam Europa binnen.

Heerlijk warme gesmolten chocolade….. krijg je ook al water in je mond bij het idee? De chocoladefontein is iets wat je over het algemeen alleen ziet bij restaurant maar je kan er thuis ook van genieten. Er zijn namelijk ook kleinere chocoladefonteinen te krijgen die je gewoon thuis kan gebruiken voor bijvoorbeeld een lekker avondje op de bank.

Wat zijn lekker hapjes om te nuttigen bij de chocoladefontein?

Je kan eindeloos veel lekkernijen onder de chocoladefontein gooien. Maar wat zijn nou de toppers om heerlijk onder te dompelen in de warme chocola?

  • Aardbeien of ander rood fruit
  • Spekjes
  • lange vingers
  • banaan
  • caramel of fudge

De chocoladefontein met hapjes is een perfect stukje tafeldecoratie voor een romantische moment met je partner of een heerlijke meiden avond.

Zelf maken of kant en klaar kopen in de winkel?

In verschillende supermarkten is nu al chocolade te verkrijgen die speciaal voor de chocoladefontein is gemaakt. Deze is natuurlijk in verschillende smaken verkrijgbaar.

Het voordeel van de chocolade is dat deze al in kleine stukjes is gebroken en gesmolten iets meer vloeibaar is dan de gewone chocolade. Omdat de chocolade helemaal door de machine moet is de vloeibaarheid erg belangrijk. Voor de echte feestbeesten kan de chocolade op smaak worden gebracht met wat rum of cognac.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *