Er heerlijk tussenuit in Barcelona

Barcelona is één van de meest bekende steden van Spanje en ook één van de steden die door toeristen het meest bezocht wordt. Wij vinden dat niet meer dan terecht, Barcelona is een bruisende stad waar veel te beleven is. Je kijkt je ogen uit in de stad en in het gezellige centrum van de stad kun je heerlijk eten en drinken. Bovendien zijn er veel bezienswaardigheden in de stad te vinden die je gezien moet hebben, als je een paar dagen in deze stad bent. Bovendien is Barcelona goed voorbereid op de vele toeristen die hier jaarlijks komen, want er zijn veel hotels en andere accomodaties te vinden waar jij tijdens je reis kunt verblijven.

Centrum van de stad

In het centrum van Barcelona vind je veel mooie bezienswaardigheden. De meest bekende van allemaal is wellicht de Sagrada Familia. Deze prachtige kathedraal is ontworpen door Gaudi en is het stralende middelpunt van de stad. Aan de kathedraal wordt al jaren gewerkt om deze in haar prachtige staat te behouden. Andere hoogtepunten in de stad zijn Park Guell en Ramblas. Park Guell is een park midden in de stad waar je niet alleen heerlijk kunt wandelen, maar door de hoge ligging heb je vanuit hier bovendien een prachtig uitzicht over de stad. De Ramblas is een grote winkelstraat waar je heerlijk een dag lang kunt shoppen.

Voetbalstadion FC Barcelona

De bekende voetbalclub FC Barcelona speelt haar thuiswedstrijden in het stadion Camp Nou. Dit indrukwekkende stadion biedt plaats aan bijna 100.000 toeschouwers en krijgen daar de kans om stervoetballer Lionel Messi te zien spelen. Het stadion is vrijwel iedere dag geopend voor bezoekers om een rondleiding te krijgen en even een kijkje te nemen aan het veld. Voor de echte sportliefhebber is dit een niet te missen bezienswaardigheid van de stad Barcelona.

Barcelona is goed bereikbaar met het vliegtuig vanuit Nederland. Zo vliegen er vanuit Eindhoven en Amsterdam dagelijks vluchten naar deze prachtige stad. Dus boek een vliegticket naar Barcelona en ga er heerlijk tussenuit voor een paar dagen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *