Horeca apparatuur kopen, waar rekening mee houden?

Eén van de eerste zaken waar je als nieuwe eigenaar of uitbater van een horecazaak rekening mee moet houden is het aanschaffen van bepaalde horeca apparatuur. Het is belangrijk om hier voldoende tijd en aandacht aan te besteden. Het vinden van de meest geschikte horeca apparatuur voor in jouw horecazaak is belangrijk omwille van verschillende redenen. Niet alleen voorkom je op deze manier dat je teveel gaat betalen, daarnaast zal je wel gewoon kunnen rekenen op de meest optimale prijs-kwaliteitverhouding. Wil jij ook graag horeca apparatuur kopen en wil je daarbij met zekerheid de beste keuzes maken? Dan is het zeker de moeite waard om je even te verdiepen in de hieronder terug te vinden informatie.

             Welk budget voorzien voor horeca apparatuur kopen?

Het eerste wat je moet doen voordat je, je zoektocht naar horeca apparatuur start is een bepaald budget bepalen. Het budget dat je beschikbaar moet hebben voor het kopen van je horeca apparatuur wordt in principe ingedeeld in twee verschillende categorieën, namelijk:

  1. Het budget dat je per direct nodig hebt;
  2. Het budget dat is vereist over de middellange tot lange termijn;

De meeste nieuwe horecazaken starten dan ook met eerder bescheiden apparatuur om op die manier de kosten te kunnen drukken. Neem nu bijvoorbeeld een horeca vaatwasser. Het is best mogelijk dat je in eerste instantie even de kat uit de boom kijkt waardoor je mogelijks nog niet de volledige capaciteit van je horecazaak ten volle gaat benutten. Een meer bescheiden horeca vaatwasser kan dan voldoende zijn. Ga je in een latere fase toch de capaciteit van je horecazaak behoorlijk uitbreiden? In dat geval zal je wellicht alsnog nood hebben aan een meer geavanceerde en dus ook duurdere horeca vaatwasmachine.

             Maak een lijstje met de belangrijkste horeca apparatuur

Heb je een budget bepaald voor de horeca apparatuur die je moet kopen? In dat geval is de kans groot dat je best even moet slikken wanneer je bekijkt wat je allemaal nodig hebt in je horecazaak. Omwille van deze reden is het de moeite waard om even een lijstje te maken met daarop de belangrijkste horeca apparatuur waar je het meest urgent nood aan hebt. Hou hierbij niet alleen rekening met grote, maar ook met kleine(re) apparatuur. Door het opstellen van een lijstje waarop je toewerkt van de minst belangrijke naar de belangrijkste apparatuur is het in de praktijk mogelijk om je investeringen op een interessante manier te kunnen spreiden.

             Wat wanneer je onvoldoende budget beschikbaar hebt?

Het kopen van alle vereiste horeca apparatuur voor jouw horecazaak kan al snel een behoorlijke kostprijs met zich meebrengen. Het gebeurt dan ook niet zelden dat eigenaars van een nieuwe horecazaak tegen een probleem aanlopen met de vereiste investeringen. In dit geval kan je in principe twee dingen doen. In eerste instantie kan je de mogelijkheden bekijken tot het afsluiten van een lening. Door een lening aan te vragen zal je kunnen vaststellen dat je meteen heel wat extra financiële middelen ter beschikking krijgt. Heb je al een lening aangevraagd, maar is deze onvoldoende? Dan kan je eventueel nog overwegen om over te gaan tot het kopen van tweedehandse horeca apparatuur.

                Hoe interessant is tweedehandse horeca apparatuur?

In een poging om de kosten te drukken kan er worden vastgesteld dat heel wat mensen kijken in de richting van tweedehands horeca apparatuur. We gaan deze keuze niet afbreken, maar dit is toch iets waar je erg voorzichtig moet mee zijn. Bij het kopen van tweedehands horeca apparatuur is het namelijk zo dat je geconfronteerd kan worden met twee nadelen, namelijk:

  1. Je kent de geschiedenis van de horeca apparatuur niet;
  2. Je kan doorgaans niet rekenen op een bepaalde garantie;

Bovenstaande nadelen zorgen ervoor dat het in de praktijk eigenlijk lang niet altijd wordt aangeraden om te investeren in tweedehands horeca apparatuur. De kans is namelijk veel groter dat je geconfronteerd zal worden met problemen dan wanneer je kiest voor het aanschaffen van nieuwe horeca apparatuur. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat je op deze manier inderdaad de kosten van je investering aanzienlijk kan beperken.

Kies voor kwaliteit en bespaar zo kosten op de lange termijn!

We begrijpen dat horeca apparatuur kopen op financieel vlak even door de zure appel heen bijten is. Het is mede omwille van de kosten die zijn verbonden aan horeca apparatuur dat zoveel beginnende horeca-ondernemers het al snel zo moeilijk krijgen. Toch is het altijd belangrijk om ervoor te kiezen om te investeren in kwaliteit. Wanneer je in eerste instantie horeca apparatuur gaat kopen waarvan je zeker bent dat je er gedurende een lange tijd gebruik van kan maken voorkom je dat je in een mum van tijd terug met nieuwe, aanzienlijke kosten geconfronteerd zal worden. Ga je dus met andere woorden investeren in nieuwe horeca apparatuur en wil je dat met zekerheid op de meest interessante wijze kunnen doen? Kies er dan bij voorkeur altijd voor om te investeren in echte kwaliteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.