In ieder seizoen goed voorbereid op vakantie

Veel Nederlanders geven graag geld uit aan vakantie. We geven zelfs steeds meer geld uit: in 2018 werd er zo’n 2% meer besteed aan vakanties dan in 2017 en in totaal bij 20 miljard euro. Gemiddeld gingen Nederlanders bijna drie keer op een korte of lange vakantie. We stellen ons zo voor dat dit een zomervakantie is met de tent, een citytrip in het voorjaar en een wintersportvakantie of je boekt met je vrienden één van de voetbalreizen naar Newcastle United. Super de luxe uiteraard, maar er zit ook een praktische minder gezellige kant aan reizen. Je kan beter goed aan je reisverzekering denken voor je je in een situatie bevindt waarbij je denkt: ‘had ik het toch maar even geregeld en uitgezocht’.

Zomer

Op veel bestemmingen in de zomer is het heerlijk weer en onderneem je graag een hoop. Denk bijvoorbeeld aan zwemmen in zee om af te koelen, hiken in de heuvels voor een sportieve dag of de stad in om culturele hoogstandjes te bezoeken. Maar wat nou als jij net die pechvogel bent die in een zee-egel stapt? Of je enkel verstuikt met wandelen? In dat geval moet je soms ineens naar de dokter of ziekenhuis, zonder dat je dit had voorzien. Een basis zorgverzekering dekt niet alle zorg in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan de situatie waarin de kosten voor medische zorg hoger is dan in Nederland. Voor dit soort situaties kan je je aanvullend verzekeren binnen je reisverzekering. Hou er wel rekening mee  dat er altijd voorwaarden verbonden zijn aan zo’n aanvullende verzekering: zo moet een arts bijvoorbeeld officieel erkend zijn.

Wintersport

Fantastisch op wintersport naar Frankrijk, Oostenrijk of Italië! Lekker met de auto of het vliegtuig, je bent er zo! Maar waar moet je verzekeringstechnisch nou aan denken als jij lekker een sneeuw weekje gepland hebt staan? Iedereen weet dat er veel botten gebroken worden of andere schade geleden wordt op wintersport. Het is heel leuk, maar zeker niet zonder gevaar! Voor sommige gevaren of schade kan je je in ieder geval goed verzekeren. Over het algemeen dekt een wintersport aanvullende verzekering schade aan je uitrusting, ongelukken en bijbehorende medische zorg of bijvoorbeeld de vergoeding van je skipas en ski-huur als je ziek wordt.  Als je zeker wilt weten dat je goed verzekert bent voor medische kosten, dan is het raadzaam om na te gaan of je daar niet beter ook een extra dekking voor medische kosten voor kan afsluiten.

Diefstal of verloren spullen

Ook een diefstal kan plaatsvinden op reis. In veel gevallen krijg je dit geld op het moment niet meer terug. Uiteraard moet je altijd aangifte doen van diefstal, maar op vakantie zal het meer neerkomen op een bewijs naar je verzekeraar toe dan dat het op dat moment het geld nog laat terugkomen. Het is aan te raden dat wanneer je een doorlopende reisverzekering afsluit, je goed nagaat welke mate van verzekeringsdekking je kiest. Veel verzekeraars hebben een onderscheid tussen een basis- en topdekking. We raden aan om goed te kijken naar de verzekerde bedragen die bij elke vorm verzekering passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *