Kreta klimaat

Kreta, het grootste eiland van Griekenland, geniet van een gematigd mediterraan klimaat. Het beschikt over hete zomers en milde, regenachtige winters.

Bij het bezoeken van Kreta is de beste tijd om te bezoeken tijdens het warme seizoen van juni tot september. Bij deze temperaturen zult u genieten van een optimale strand- en zwembadomstandigheden.

Lente

Het lenteseizoen op Kreta is een betoverende tijd van de bloei van de natuur. Als zodanig is het een van de beste tijden om het eiland te bezoeken als u de voorkeur geeft aan een meer kalmerende sfeer.

Juni is een ideale maand om Kreta te bezoeken, omdat het weer begint te warmen en de menigten een beetje dunnen. Dit maakt juni een ideaal moment om enkele minder bekende parels van Kreta te verkennen, zoals wandelen in Zakros Gorge of het bemonsteren van authentieke Griekse wijnen op Anogia tijdens het wijn festival.

Zomermaanden zijn de drukste tijden om Kreta te bezoeken, maar deze hebben ook de neiging om de hoogste hotel- en reisprijzen te hebben. Om geld te besparen op accommodatie, kunnen eind mei, begin juni of zelfs de eerste paar weken van oktober ideale boekingsperioden zijn.

Zomer

Het klimaat van Kreta is mediterraan, met weinig regen in de zomer en aangename watertemperaturen het hele jaar door. Als zodanig is het met dit fantastische vakantieweer een aantrekkelijke vakantiebestemming geworden voor zowel strandgangers als enthousiastelingen voor watersporten.

In juli is het gemiddelde aantal uren zonneschijn per dag 13 uur. Dit zorgt voor een goed moment om de attracties van het eiland te verkennen zonder de drukte en met lagere hotelprijzen.

Herfst

De herfst in Kreta is een ideaal moment om zijn adembenemende schoonheid in te nemen. Met minder toeristen in de buurt, heb je meer ruimte en vrijheid om van je reis te genieten zonder last te hebben van drukte.

Ontdek een wereld van attracties in deze periode, zoals archeologische locaties zoals Knossos, Phaistos en Matala, plus wereldberoemde stranden zoals Elafonissi of Balos Beach. Bovendien kan men gedurende deze tijd prachtige berglandschappen, bossen en kloven verkennen.

Het herfstseizoen op Kreta is een ideaal moment om zijn dorpen te bezoeken, zijn verrukkelijke Kreta -keuken te proeven en kennis te maken met zijn gastvrije mensen. Plus, mis het Panigiria -vieringen niet het hele jaar door voor een aantal echt feestelijke ervaringen!

Winter

Het winterseizoen van Kreta is echt uniek en biedt bezoekers de kans om menigten te vermijden en archeologische sites te verkennen zonder in lange rijen te wachten. Het is het ideale moment om het eiland te bezoeken als je drukte wilt vermijden.

Geniet van de prachtige stranden en zee van Kreta zonder de drukte die meestal in de zomer aankomt. Bovendien blijft de watertemperatuur comfortabel genoeg om in deze periode te zwemmen.

Voor de ideale vakantieplek tijdens dit seizoen zijn Zoniana en Anogia twee dorpen met een prachtig uitzicht op Psiloritis Mountain. Bovendien ziet Omalos eruit alsof het in de winter uit een kerstkaart is gestapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *