3 soorten bruiloften

Als het aankomt op bruiloften organiseren dan kun je het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Groot, klein, veel bling of juist een basic aankleding… Het ligt er helemaal aan wat je zelf wilt voor je bruiloft! Heb je wat inspiratie nodig voor het soort bruiloft dat je zou willen? Wij hebben een aantal voor je op een rijtje gezet.

Klein maar fijn

De ‘klein maar fijn’ bruiloft is er eentje waar de focus vooral ligt op een besloten groep mensen die samen met jou de grote dag vieren. Sommige mensen hebben behoefte om hun bruiloft alleen met de beste vrienden en fijnste familieleden te vieren! Dan moet je denken aan alleen een ceremonie in het gemeentehuis of in een kleine kerk. Misschien nog met een etentje daarna en dat is het. Vaak zijn deze bruiloften niet de duurste bruiloften. Je zorgt ervoor dat je met een strak en wat kleiner budget het mooiste feestje van je leven kunt vieren. Of je hebt misschien juist wel een groot budget en viert het zo extravagant dat je slechts je beste vrienden en familie kunt uitnodigen.

Middag en avond bruiloft

De middag en avond bruiloft is er eentje die waarschijnlijk het meeste voor komt! Deze dag zit vaak barstensvol met tradities. Zo heb je vaak rond een uur of drie de ceremonie, gevolgd met taart aansnijden en een borrel. Zodra de borrel afloopt en iedereen goede trekt begint te krijgen, wordt het eten geserveerd. Vaak is dit aan lange tafels die mooi gedekt zijn. Je kunt op dit moment kiezen wat je je gasten voorschoteld. Wordt het een vijf gangen diner of toch een wat bescheidener drie gangen diner? Na het diner is het tijd om met de voetjes van de vloer te gaan! Er wordt vaak een groot feest gegeven waar de bruiloft wordt gevierd. Het komt vaak voor dat dan ook de avondgasten komen die niet bij de ceremonie en het diner zelf uitgenodigd zijn.

Weekend bruiloft

En dan komen we nu bij de wat luxere bruiloften aan. De bruiloften waar menig meisje van droomt. Misschien ga je wel richting Italië of België om een heel weekend jullie bruiloft met gasten te vieren. Ook kun je dit natuurlijk in Nederland doen! Het is een weekend vol plezier en liefde met familie en vrienden die je het hele weekend bij je wilt hebben. Zorg ervoor dat je een prachtig hotel uitzoekt waar jouw gasten kunnen verblijven tijdens het trouwweekend. Mocht je zo’n bruiloft willen geven, dan is het goed om op de trouwkaarten te vermelden welke data de gasten in de agenda vrij moeten houden. En geef ook de gelegenheid voor gasten om aan te geven dat ze ook een dag(deel) kunnen komen of slechts 1 nacht blijven slapen in plaats van 2 nachten. Zo zorg je ervoor dat iedereen happy is tijdens jullie mooie trouwweekend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.