De beste hotels in New York

 

New York staat ook wel bekend als de stad die nooit slaapt. Het leven in deze metropolis gaat 24 uur per dag door: er is altijd wel iets om te zien of te doen. Na een drukke dag (of nacht) is het echter altijd fijn om in een comfortabel bed uit te kunnen rusten. Maar welke hotels zijn geschikt, en hoe vind je een goed hotel tegen een betaalbare prijs? Deze vragen worden allemaal beantwoord online, via sites zoals bijvoorbeeld Hotels New York. Daarbij maken ze onderscheid tussen luxehotels, en last-minute hotels.

 

Luxe hotels

New York heeft hotels en resorts in alle prijsklassen. De meest luxe accommodaties hebben enorme kamers, champagne en fruitmandjes of een geweldig uitzicht over Central park. Hier hangt een prijskaartje aan, dus zorg van tevoren dat je besluit wat je maximale budget is.

 

Last-minute hotels

Voor New York geldt dikwijls dat hoe later je boekt, des te goedkoper de kamers worden. Dit geldt niet voor veel luxe hotels, maar lastminute boeken bespaart soms tientallen tot honderden euro’s. De reden hierachter is dat hotels erop gebrand zijn om hun kamers gevuld te krijgen, en korting geven als dat niet lukt. Het nadeel hiervan is dat je waarschijnlijk niet de beste kamer in het gebouw krijgt, en last-minute boeken geeft geen zekerheid op een kamer. Met deze tactiek kan het zijn dat je achter het net vist.

 

Hoe te boeken

Boeken gaat heel eenvoudig. Op het web zijn er diverse boekingssites te vinden die zich specialiseren in hotels in en rond New York. Meestal hoef je alleen je aankomst-en vertrekdatum en gewenste locatie in te vullen, waarna de site met suggesties voor accommodaties in bepaalde prijsklassen komt. Ook kun je er dikwijls tegelijkertijd vliegtickets boeken, en geven sites als de New York Expert tips voor een geslaagd verblijf in New York.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *